Wątróbki indycze z ananasem

Beata
Obiad
20.02.2016 0:14
Wątróbki indycze z ananasem

Składniki 600 g wątróbek indyczych 2 średnie cebule 1,5 szklanki mleka 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka mąki pszennej 1 puszka ananasa 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki majeranku szczypta papryki ostrej sól pieprz natka pietruszki Wątróbki oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki. Po tym czasie wątróbki wyjąć z mleka, osuszyć i oprószyć 2 łyżkami mąki krupczatki. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć wątróbki z każdej strony na rumiano. Moje dzieciaki nie są fanami wątróbki, ale w połączeniu z owocami zawsze chętnie zjedzą. W miseczce mieszamy mąkę pszenną z papryką słodką, papryką ostrą i solą. Na tej samej patelni dokładamy łyżkę masła i smażymy cebulę na rumiany kolor, stale mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/watrobki-indycze-z-ananasem.html