Krem 500 ml mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem 120 g masła 200 g kajmaku Mleko wymieszać z budyniem i zagotować stale mieszając tak, aby powstał gęsty budyń. Szczególnie polecam jabłecznik lub roladę z jabłkami i bakaliami Ciasto 300 g mąki 4 jajka 3/4 szklanki cukru 130 g masła 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 średnich jabłek Polewa 100 g masła 3 płaskie łyżki kakao 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta z jabłkami. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę wlać mleko i rozpuszczone przestudzone masło. Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Na koniec zmiksować krem z kajmakiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane (do tzw suchego patyczka)