- Czas gotowania: 2 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Witajcie!, dziś będzie coś na specjalne okazje :). W końcu raz na czas można pozwolić sobie na odrobinę luksusu. Warto jednak skoro wydajemy dużo pieniędzy na ekskluzywne produkty, umieć wydobyć z nich to co najlepsze. Najważniejsze żeby nie przesuszyć polędwicy a delikatnie obsmażyć by smak i tekstura mięsa oddała to co najlepsze. Wielką dziś zaletą dziczyzny jest fakt że jest to mięso wolne od antybiotyków, lekkie a także zawiera kolagen, kreatyny, witaminy z grupy B oraz żelazo czy magnez. Jeśli jedliście gorszej jakości mięso z jelenia to polędwica ma znacznie delikatniejszy smak choć nie da się ukryć że mięso ma konsystencję niczym gęsty pasztet. Polędwica pokrojona w cienkie plastry wraz z borówkowym sosem do klasyk na który warto raz na czas sobie pozwolić. Zapraszam!
Przepis
Dla 2 osób
Czas przygotowania: 20 minut