Polędwica z jelenia z sosem borówkowym

Tobiasz
Obiad
14.05.2016 13:37
Polędwica z jelenia z sosem borówkowym

Składniki

Witajcie!, dziś będzie coś na specjalne okazje :). W końcu raz na czas można pozwolić sobie na odrobinę luksusu. Warto jednak skoro wydajemy dużo pieniędzy na ekskluzywne produkty, umieć wydobyć z nich to co najlepsze. Najważniejsze żeby nie przesuszyć polędwicy a delikatnie obsmażyć by smak i tekstura mięsa oddała to co najlepsze. Wielką dziś zaletą dziczyzny jest fakt że jest to mięso wolne od antybiotyków, lekkie a także zawiera kolagen, kreatyny, witaminy z grupy B oraz żelazo czy magnez. Jeśli jedliście gorszej jakości mięso z jelenia to polędwica ma znacznie delikatniejszy smak choć nie da się ukryć że mięso ma konsystencję niczym gęsty pasztet. Polędwica pokrojona w cienkie plastry wraz z borówkowym sosem do klasyk na który warto raz na czas sobie pozwolić. Zapraszam!

Przepis

Dla 2 osób

Czas przygotowania: 20 minut

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną