Składniki na 4 porcje: 3 średnie ogórki kiszone, starte na małych oczkach 2 łyżki wody z ogórków 1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 mały pęczek koperku, posiekany 2 łyżki śmietany 18% 800 g jogurtu naturalnego sól, świeżo mielony pieprz Do podania: jajka ugotowane na twardo odrobina koperku do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W garnuszku mieszamy starte ogórki, wodę z ogórków, czosnek, posiekany koperek i śmietanę. podajemy z jajkiem na twardo, posypane świeżym koperkiem. Pożywny, przepyszny, lekko kwaśny chłodnik z dodatkiem ogórków kiszonych.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/05/chodnik-z-kiszonych-ogorkow.html