Składniki na 6-8 babeczek: 220 g ciasteczek Oreo 50 g miękkiego masła 250 ml śmietanki kremówki szczypta soli 100 g białej czekolady kilka truskawek kilka listków mięty do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Ciasteczka umieszczamy w misie blendera. Do ostudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki ubitej śmietany, dokładnie mieszamy, a następnie dokładnie mieszamy z resztą śmietany. Na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę odporną na wysokie temperatury - miska nie może dotykać powierzchni wody. Połączenie ciasteczek Oreo z delikatną masą z bitej śmietany i białej czekolady, a do tego soczyste truskaweczki. Niebo na ziemi <3 Autorka bloga Cook & Look, z którego pochodzi ten przepis, chyba wymyśliła je specjalnie dla mnie ;) Zapraszam do przygotowań! Wkładamy do lodówki na 20 minut do schłodzenia. 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej*, odstawiamy do ostygnięcia.