BARSZCZ Z PIECZONYCH BURAKÓW

Ola
Zupy
04.05.2016 9:09
BARSZCZ Z PIECZONYCH BURAKÓW

Potrzebujemy: 1 kg buraków 4-5 średniej wielkości ziemniaków 3/4 szklanki wody z ogórków kiszonych 2 łyżki tartego chrzanu 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe Sól i pieprz Woda Przygotowanie: 1. Buraki myjemy i wstawiamy do piekarnika na 2 godziny, lub do czasu, aż staną się miękkie w środku. 4. Zblendowane buraczki zalewy wodą, od nas zależy jak gęsty chcemy mieć barszcz, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, wodę z ogórków liście laurowe oraz chrzan. Dzisiaj polecamy przepis na wegański barszcz z pieczonych buraków z nutką chrzanu. 3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku. Po tym czasie obieramy je ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy w garnku. Przepyszny barszczyk z pieczonych buraczków z nutką chrzanu skradnie Wasze podniebienia. Sycącą i niezwykle smaczną zupkę, a przy tym bardzo prostą w wykonaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2015/07/barszcz-z-pieczonych-burakow.html