majonez z białej fasoli - bez jajek, bez mleka 100% vegan

Ola
Sałatki
18.04.2016 12:56
majonez z białej fasoli - bez jajek, bez mleka 100% vegan

Przepis na ok. 300 ml Potrzebujemy: - 1 puszka białej fasoli - 3-4 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki musztardy - 3 łyżki wody (lub więcej jeśli wolimy rzadszą konsystencję) - 2 czubate łyżeczki płatków drożdżowych (opcjonalnie) - sól, pieprz do smaku - 1-2 ząbki czosnku (zależy jak bardzo czosnkowy smak chcemy uzyskać) - koperek do posypania na wierzch Przygotowanie: - Białą fasolę odcedzamy i wrzucamy do garnka/kielicha blendera. W takich chwilach, kiedy ma się ochotę na sos czosnkowy, ale nie ma w domu śmietanki sojowej przychodzą do głowy różne pomysły. - Jeżeli robimy sos czosnkowy dodajemy jeszcze przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i blendujemy, aż wszystko dokładnie się wymiesza. Ukręciliśmy więc ekspresowy sos z białej fasoli, który idealnie zastępuje gotowe śmietanki. Maugo&Paszko Sos czosnkowy idealnie sprawdzi się do nuggetsów z kaszy jaglanej - ZOBACZ PRZEPIS Majonez / sos czosnkowy z białej fasoli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/04/sos-czosnkowy-majonez-z-biaej-fasoli.html