Zupa gołąbkowa

Ewelina
Zupy
03.05.2016 22:09
Zupa gołąbkowa

SKŁADNIKI : - 300 g mięsa mielonego - 1 woreczek ryżu, ugotowanego - 1/2 główka młodej kapusty ( lub włoskiej ) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 marchew, mała pietruszka - 500 ml płynnego przecieru - 1 l bulionu - 1 liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach - sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku do smaku - 3 łyżki oleju - 1 liść lubczyku - koperek do posypania PRZYGOTOWANIE : - Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju w wysokim garnku. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy i startą na tarce marchew z pietruszką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2016/04/zupa-goabkowa.html