Muffiny bananowe z nasionami chia i orzechami włoskimi.

Joanna
Desery
30.04.2016 20:32
Muffiny bananowe z nasionami chia i orzechami włoskimi.

Muffiny są ekspresowe w przygotowaniu i bardzo smaczne, sprawdzą się do zdrowszego podjadania ;) Składniki: - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1/4 szklanki cukru brązowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 3 łyżki nasion chia - 1 szczypta soli - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, pokrojonej na małe kawałki - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 3 łyżki oleju rzepakowego - 2 jajka - 2 duże, dojrzałe banany - garść posiekanych na mniejsze kawałki orzechów włoskich Przygotowanie: Suche składniki mieszamy w misce (oprócz orzechów). Od dawno miałam ochotę spróbować tych małych, czarnych nasionek, nawet przepis na pudding i muffiny już był w mojej głowie, niestety mieszkam w małej miejscowości i kupić je tutaj nie sposób, a przy zakupach w większym mieście zawsze wypadało mi to z głowy. W końcu postanowiłam zamówić nasiona chia przez internet i padło na sklep frisco.pl , przy okazji serdecznie polecam, bo mają bardzo miłą, ekspresową obsługę oraz dostawę praktycznie na terenie całego kraju co w supermarketach internetowych jest rzadkością :) Nasiona chia stają się w Polsce coraz bardziej popularne ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2016/04/muffiny-bananowe-z-nasionami-chia-i.html

Symfonia Smakowa

Joanna