Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską.

Joanna
Obiad
20.04.2016 20:53
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską.

Po wyjęciu z folii polędwiczkę zawijamy w szynkę parmeńską, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę z borowików i nakrywamy folią aluminiową, w której robimy kilka nakłuć. Dokładnie myjemy polędwiczkę, a następnie długim, cienkim nożem robimy w mięsie dziurę (wzdłuż, celując w środek i uważając, żeby nie rozciąć mięsa do krawędzi). W tym czasie obieramy cebulę i siekamy w drobną kosteczkę. Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 10 g suszonych borowików - 1/2 cebuli - 3-4 plastry szynki parmeńskiej - sól, pieprz - papryka czerwona słodka - czosnek granulowany - olej Przygotowanie: Zawijamy w folię spożywczą i wsadzamy na minimum 60 minut do lodówki, aby przyprawy przenikły do mięsa. W powstały otwór delikatnie wkładamy nasz farsz z grzybów, dopychając je do samego końca. Grzyby wyjmujemy z wody i kroimy w kostkę (wody nie wylewamy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2016/04/poledwiczka-wieprzowa-faszerowana.html