Sos pomidorowo-paprykowy

Ewelina
Przetwory
23.09.2015 16:07
Sos pomidorowo-paprykowy

Składniki: - 1 kg czerwonej papryki - 800 g pomidorów lima - 1i1/2 kg pomidorów malinowych - 50g czosnku (ząbki) - 8-10 łyżek oliwy z oliwek - 3 małe gałązki rozmarynu - 3-4 łyżeczki soli morskiej - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich - 2-3 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - 0,5 łyżeczki papryki wędzonej Papryki przekroić na pół i oczyścić z nasion. Blachę posmarować oliwą z oliwek ułożyć papryki i pomidory skórką do góry, poukładać ząbki czosnku z łupiną i położyć gałązki rozmarynu. Przełożyć do garnka, dodać obrany z łupin czosnek, igiełki rozmarynu, zlać płyn z blaszki który wytworzył się w trakcie zapiekania. Po wyjęciu z pieca z gorącej papryki i pomidorów zdjąć skórkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/09/sos-pomidorowo-parykowy.html