Składniki: - 200 g makaron świderki pszenno-razowy klik - 1 pierś z kurczaka - 200 g pieczarek - 250 g zielonych szparagów - 100 ml mleczka kokosowego - 100 ml kremówki 30% - 2 żółtka - masło klarowane - pieprz czarny - sól morska prowansalska - 150 g mozzarella tarta Z szparagów odłamać zdrewniałe końce i gotować około 3 minuty w osolonej wodzie. Pierś pokroić w kostkę doprawić pieprzem, solą morską prowansalską, wymieszać i odłożyć na pół godziny do lodówki. W wodzie w której gotowały się szparagi ugotować makaron al dente. Pieczarki pokroić w plasterki podsmażyć na maśle klarowanym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/05/zapiekanka-z-makaronem-razowym-i.html