Składniki: - wafle tortowe kwadratowe - 1 galaretka truskawkowa - 400 ml wrzątku - 250 ml kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa - 200 ml wrzątku - 250 ml kremówki 30% - 1 galaretka pomarańczowa - 200 ml wrzątku Galaretkę cytrynową rozmieszać w 200 ml wrzątku i odłożyć do lekkiego stężenia. Galaretkę pomarańczową rozmieszać w 200 ml wrzątku i odłożyć do lekkiego stężenia. Galaretkę truskawkową rozmieszać w 400 ml wrzątku i odłożyć do lekkiego stężenia. Masę wylać na galaretkę, przykryć waflą tortową i odłożyć najlepiej na kilka godzin do lodówki by wszystkie warstwy stężały. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić zimną kremówkę na sztywno.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2017/02/wafle-z-galaretka.html