Domowa pizza peperoni

Marta
Obiad
27.04.2016 13:32
Domowa pizza peperoni
  • Czas gotowania: 18 min
  • Czas przygotowania: 75 min

Składniki

Składniki:

20 g drożdży

150 ml letniej wody

½ łyżeczki cukru

½ łyżeczki soli

3 łyżki oliwy z oliwek

300 g mąki

Dodatki:

pieczarki

oliwki

peperoni

ser mozarella

Sos do pizzy Folwark

Przepis

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z dodatkiem cukru, odstawić pod przykryciem na 10 min aż się rozpuszczą. Do miski wsypać mąkę, oliwą, sól. Dodać drożdże.

Dokładnie zagnieść ciasto i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę. (ciasto powinno 2-krotnie zwiększyć swoją objętość)

Ciasto wyjąć z naczynia na blat kuchenny podsypać mąką i jeszcze raz dokładnie ugnieść.

Ułożyć dodatki wg uznania i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 18 minut.