Spaghetti po polsku

Ewa
Obiad
25.04.2016 11:07
Spaghetti po polsku

Składniki

200 g schabu

2 marchewki

100 g kalafiora

200 g brokuła

1 cebula

3-4 czerwone papryki

koncentrat pomidorowy

1 szklanka bulionu warzywnego

4 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz do smaku

makaron spaghetti

Przepis

Schab pokrój w paski lub w kostkę, podsmaż na połowie oliwy. Odstaw na bok.

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Kalafior i brokuł podziel na różyczki.

Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż marchewkę,dodaj pozostałe warzywa i mięso. Całość podlej bulionem,dodaj koncentrat i wymieszaj. Przypraw i duś przez ok. 8-10 minut.

Makaron ugotuj al dente odcedź i wymieszaj z sosem.