Składniki: pół główki białej kapusty mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki pół małej cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Kapustę obieramy z zewnętrznych, brzydkich liści, szatkujemy. Podobne przepisy: Coleslaw z kapusty pekińskiej Coleslaw z młodej kapusty Coleslaw Coleslaw z sosem farmerskim Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Po tym czasie do kapusty dorzucamy poszatkowane zioła, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Jak dostaniecie szczypiorek, który smakuje jak szczypiorek, dodajcie go zamiast cebuli.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/surowka-z-bialej-kapusty-z-ziolami/