Bananowiec bez pieczenia

Karolina
Ciasta
24.04.2016 17:44
Bananowiec bez pieczenia

Składniki: (blacha 21x21) - 2 budynie bananowe z cukrem - 3 szklanki mleka - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka sok z cytryny - 200 g miękkiego masła ponadto: - 2 galaretki pomarańczowe - ok. 45 sztuk herbatników - 3 banany 2 szklanki mleka i cukier zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników, a na to 1/3 część masy. Banana pokroić w plastry i ułożyć na masie, a następnie przykryć herbatnikami częścią masy i bananami. W 3 szklankach wrzącej wody rozpuścić galaretki i odstawić do momentu, aż zacznie tężeć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/04/bananowiec-bez-pieczenia.html