Domowy paprykarz

Karolina
Przekąski
22.02.2017 19:16
Domowy paprykarz

- 1 makrela wędzona - 1 woreczek ugotowanego ryżu - 1 duża cebul - 1 marchew - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka sosu sojowego - sól, pieprz, cukier do smaku - 3 liście laurowe - 1 puszka pomidorów bez skóry - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego - olej do smażenia około 5 łyżek - odrobina wody do podlania Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodaję na patelnie i chwilę podsmażam mieszając, aby się nie przypaliło. Można pasteryzować, ale ja osobiście tego nie robię bo mi się nie opłaca, ponieważ zjadamy na bieżąco. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć. Ugotowany ryż i obraną makrelę dodać na patelnie, doprawić w razie potrzeby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/02/domowy-paprykarz.html