Wytrawne ptysie z serkiem łososiowym

Kasia

Przekąski

24.04.2016 9:58

Wytrawne ptysie z serkiem łososiowym

20 porcji Składniki: ciasto 250 ml wody 200 g mąki 60 g masła szczypta soli 4 jajka farsz 150 g wędzonego łososia 250 g pułtłustego twarogu pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: w garnuszku zagotować wodę z masłem i solą, następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznym ruchem, drewnianą łyżką, aż z ciasta powstanie gęsta kluska. Pieczemy ok 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 220 C, aż ptysie lekko się zarumienią. Gotowym ciastem napełniamy szprycę i firmujemy 20 ptysi na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Nie wiem jak Ty ale ja zawsze jadałam ptysie na słodko. Ten przepis świetnie sprawdził się na urodzinach mojego brata zamiast kanapek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/04/wytrawne-ptysie-z-serkiem-ososiowym.html