paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną

Ola
Przekąski
22.04.2016 10:52
paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną

Przepis na ok 16 sztuk Potrzebujemy: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - pół szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 2-3 łyżki zielonego groszku (lub konserwowego) - 3-4 suszone pomidory - 3 łyżeczki ajvaru (opcjonalnie koncentratu pomidorowego) - pół cebuli - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - Kaszę jaglaną przelewamy dokładnie na sitku wrzątkiem, a następnie zimną wodą (aby pozbyć się goryczki) i dopiero wrzucamy do garnka. Od czasu do czasu sprawdzamy tylko, czy kasza jest już gotowa - kiedy będzie, odstawiamy ją, aby trochę wystygła. - Suszone pomidory i cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do kaszy jaglanej. Żeby uprzedzić pytania o to, czy przypadkiem nie ma tam masła - nie, w większości nie ma - trzeba tylko sprawdzić skład :) Ciasto francuskie dobre jest już samo w sobie i właściwie, czego by się do niego nie włożyło, to efekt końcowy jest smaczny. Poprzednią odsłonę z ciastem francuskim znajdziecie tutaj. Wegańskie paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną Zapraszamy na paszteciki z farszem z kaszy jaglanej i warzywami. Dodajemy wodę w proporcji: 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy i odrobinę soli. - Następnie wstawiamy do gotowania pod przykryciem - nie mieszamy kaszy podczas gotowania, bo inaczej zrobi nam się papka. Brzegi dokładnie zlepiamy palcami oraz przygniatamy widelcem, żeby nie otworzyły się w czasie pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/03/weganskie-paszteciki-z-ciasta.html