Najlepsza suszona wołowina

Kasia
Przekąski
19.02.2016 9:17
Najlepsza suszona wołowina

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 50 ml sosu Teriyaki 50 ml sosu sojowego 1 łyżka pasty chilli 1 łyżka wasabi Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: polędwicę oczyścić i osuszyć następnie wyłożyć do zamrażarki na 1 h aby lekko się przymroziła (będzie lepiej się ja kroiło). Jeżeli nie macie suszarki wyłóżcie mięso na kratkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym i pieczemy w 70 C termoobieg ok 5-7 h. Następnie plastry mięsa wyłóż do suszarki (takiej jak suszymy owoce) i suszymy ok 6h co jakiś czas przekręcając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/02/suszona-woowina.html