Nachos

Pati
Przekąski
22.04.2016 21:49
Nachos

Następnie zagniatamy ciasto dolewając po trochu wody, aż do uzyskania gładkiego ciasta (Uwaga każda mąka ma inną chłonność, raz zużyjemy 200 ml wody, a za drugim razem 180 ml, tak więc ważne jest aby nie wylać od razu całości do ciasta, bo może się okazać później za rzadkie). Nachos Składniki: szklanka (120 g) mąki kukurydzianej pół szklanki (60 g) mąki pszennej 200 ml gorącej wody po łyżeczce słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnku, oregano sól Mąki i przyprawy mieszamy w misce, połową gorącej wody i mieszamy. Po chwili przewracamy je na drugą stronę, tak jak przy poprzednim sposobie, są one gotowe kiedy nabiorą brązowego koloru i chrupkości. Wbrew pozorom nachos nie są bardzo pracochłonne, a kiedy powiecie znajomym, że przygotowaliście je sami gwarantuję, że będą pod wrażeniem. Przygotowując je w domu możemy zaoszczędzić nawet połowę, a do tego wiemy jak są przyrządzone i są zdrowsze:) Nasze nachos są gotowe po około minucie, kiedy nabiorą brązowego koloru. Kiedy będą gotowe przekładamy je na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/przekaski/nachos/