Wegańska śmietana owsiana

Agata
Fit
18.04.2016 9:21
Wegańska śmietana owsiana

Składniki 55 g płatków owsianych 200- 250 ml gorącej wody kwasek cytrynowy lub sok z cytryny Przygotowanie Płatki owsiane zalej gorącą, przegotowaną wodą (200 ml) i odstaw pod przykryciem na kilka godzin (np. na całą noc). Smakuje jak zmiksowane na gładki krem płatki owsiane, co wydaje się całkiem logiczne ;) Taka domowa śmietana owsiana idealnie sprawdzi się do crumble z owocami – tu i tu płatki owsiane :) Po udanym eksperymencie z domowym mlekiem owsianym, teraz postanowiłam zrobić także śmietanę owsianą, co stanowiło dla mnie jeszcze bardziej zaskakującą sprawę od samego faktu istnienia mleka owsianego ;) Śmietanę owsianą robi się podobnie do mleka owsianego. Jeśli interesują Cię inne przepisy na “nabiał wegański zobacz jeszcze: English version Oat Cream Recipe 55 g olf fashioned or rolled oats 200-250 ml of hot water citric acid or lemon juice Jeśli chcesz mieć bardziej płynną śmietankę to dodaj więcej wody, jeśli chcesz kwaskowatą śmietanę to dodaj odrobinę kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Drukuj Śmietana owsiana - czyli przepis na wegańską śmietanę Szybka śmietana wegańska idealnie pasująca do dań na słodko i na słono.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2016/04/smietana-owsiana-czyli-przepis-na-weganska-smietane.html