Od jutra… :) Drukuj Komosa ryżowa na słodko, czyli Quinoa z bakaliami i szafranem 1 porcja Składniki 60 g kaszy quinoa - komosy ryżowej garść płatków migdałowych garść suszonej żurawiny po 2 suszone śliwki i suszone morele 2 łyżki jogurtu naturalnego po szczypcie cynamonu, kardamonu i szafranu Przygotowanie Quinoa ugotować w wodzie z dodatkiem szafranu, kardamonu i cynamonu- gotować ok. 15 min i odstawić pod przykryciem, aby kasza wchłonęła całą wodę (wody 2 razy więcej niż kaszy). Polecam Ci szczególnie: English version Breakfast Quinoa Recipe: Quinoa with raisins and saffron 1 serve 60 g quinoa porridge water- 2 times more than quinoa a handful of almonds flakes a handful of dried cranberries 2 dried prunes and dried apricots 2 tablespoons plain yogurt a pinch of cinnamon, cardamom and saffron Cook quinoa with saffron, cardamom and cinnamon- approx. Nie, no bądźmy szczerzy, nie powrót, a rozpoczęcie go w końcu, po pół roku okłamywania siebie ;) Ostry jest tu słowem względnym i w moim przypadku trzeba brać małą poprawkę, powiedzmy: prawie-ostry ;) A w ramach tego prawie- ostrego reżimu zapodałam sobie quinoa- moją nową miłość, z jogurtem i bakaliami. Tak się właśnie kończą nieprzemyślane decyzje i rzucanie się na głęboką wodę, ryzykowanie i myślenie tylko o dziś. Sobie ruszyłam w świat i sobie przywiozłam prezencik. No, ale jak mogłam odmówić sobie pysznego, niemieckiego kebaba, zupełnie innego od tego co w większości kebabowni w naszym kraju można nabyć. No niby mogłam, zwłaszcza, że mój żołądek nie za bardzo na nie reagował, ale ja to bym mogła tylko na kebabach żyć. Ale co tu się dziwić, jeśli co drugi dzień kebab na obiad występował. Prawie reżimowo, choć prawie robi wielką różnicę, czasami… ;) Grunt, że szybkie i smaczne, bardzo smaczne. Dziś komosa ryżowa na słodko z bakaliami i szafranem. Paskudne przeziębienie z wszystkimi związanymi z nim objawami. To bardzo zdrowe ziarenka, w dodatku bezglutenowe. A w dodatku dodatkowe kilosy pewnie też przytargałam.