foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: - 1/2 szklanki wody - 1/2 szklanki mąki - 62 g masła - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: - 300 g malin - 400 g mascarpone - 300 ml śmietanki kremówki - 4 łyżki cukru - 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: - 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) - 2 kostki czekolady - 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać (najlepiej mikserem). Gotowe ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wpiec w 180*C około 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120*C, włączyć tremoobieg i suszyć ciasto jeszcze około kwadransa. Lekkie i puszyste ciasto na bazie mascarpone i malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Po chwili powstanie gęsta pulpa, jeszcze ciągle mieszając kilka minut zaparzyć ciasto uważając, żeby nie przypalić. Do zimnego ciasta wmiksować jajka, wbijając je kolejno po dokładnym połączeniu się z ciastem. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych.