- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
Składniki:
(dla 2 osób) -
300g piersi z indyka (np. 2x150g )
1 opakowanie grzybów boczniaków - 300g
100g białego ryżu
250g mrożonego groszku
pół szklanki ziarenek sezamu
pół pęczka świeżego koperku
2 ząbki czosnku
1 szklanka (250-300ml) wywaru warzywnego lub wody
3cm świeżego imbiru (opcjonalnie)
1 łyżka masła
oliwa z oliwek do smażenia
świeżo zmielona sól i pieprz, suszona gałka muszkatołowa
dodatkowo - olej sezamowy
Przepis
Przygotowanie:
Rozpoczynamy od zamarynowania piersi z indyka, które to łączymy z jedną lub dwoma łyżkami oliwy z oliwek i oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem. Mięso przekładamy do miseczki, nakrywamy folią spożywczą lub talerzykiem i zapominamy o nim na kilka godzin lub nawet całą noc. :) Grzyby dokładnie myjemy, osuszamy i tniemy na średniej wielkości cząstki, przekładamy je do miski, zalewamy zimnym mlekiem i analogicznie zapominamy o nich. :)
..ciąg dalszy na blogu :)