Autor: Małgorzata Chyla o 07:41:00 Etykiety: buritto, czerwona fasola, kuchnia meksykańska, kukurydza, naleśniki, naleśniki po meksykańsku, naleśniki wytrawne, naleśniki z mięsem, naleśniki z serem, naleśniki z warzywami, naleśniki zapiekane Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Pyszna alternatywa nadzienia do naleśników - jeśli lubicie meksykańskie klimaty - zróbcie naleśniki z takim farszem, posypcie serem i zapieczcie - nie pożałujecie :) SKŁADNIKI (dla 3,4 osób - 12 sztuk) 1 naleśnik - ok. 180 kcal naleśniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana- naleśniki będą bardziej puszyste) 1,5 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli masło farsz: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz kumin ostra papryka 1 łyżka oliwy 100 g sera żółtego PRZYGOTOWANIE Odstawiamy na 10 minut, raz jeszcze mieszamy i na niewielkiej ilości masła na średniej patelni smażymy naleśniki. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, podlewamy kilkoma łyżkami wody i przykrywamy na 5 minut, by papryka zmiękła. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy - tym razem na dużej patelni. Na każdym naleśniku kładziemy po około 3 łyżki farszu i zwijamy w rulon.