Krem 3 szklanki mleka 130 g cukru 1 jajko 4 żółtka 20g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 350 g masła cukier puder do oprószenia 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek Wodę i masło umieścić w rondlu i podgrzewać aż masło się roztopi. Z jedną szklanką mleka wymieszać cukier, jajko, żółtka i mąkę ziemniaczaną i pszenną i całość wlać do gotującego się mleka. W misce zmiksować masło na gładko i stopniowo miksując dodawać łyżką ugotowany budyń. Wsypać mąkę i energicznie mieszać łyżką drewnianą, aby ciasto się nie przypaliło. Wyłożyć jedną połową ciasta dno blaszki rozsmarowując go łyżką. Nakryć ugotowany budyń folią spożywczą, tak aby go dotykała. Podgrzewać na małym ogniu i stale mieszać. Po wystudzeniu dodawać po jednym jajku, stale miksując.