Kurczak na kwaśno Murgh windaloo

Beata
Obiad
05.12.2017 7:26
Kurczak na kwaśno Murgh windaloo

Składniki 1 kurczak 2 płaskie łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu winnego 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka miodu 4 łyżki masła klarowanego 3 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypta płatków chilli Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na części. Włożyć kurczaka i wymieszać, wlać marynatę, dodać miód, płatki chilli i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Smażyć około 2 minut na bardzo wolnym ogniu. W rondlu rozgrzać masło klarowane i dodać pastę, którą utarliśmy w moździerzu. Nakryć mięso i odstawić do lodówki na około 30 minut. W moździerzu ugnieść kmin rzymski z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/12/kurczak-na-kwasno-murgh-windaloo.html

smak i uczucie

Beata