Drożdżowe pwszteciki z pieczarkami

Beata
Przekąski
17.12.2018 6:41
Drożdżowe pwszteciki z pieczarkami

Ciasto 40 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka 100 g roztopionego masła 400 g mąki pszennej (plus 2 łyżki na posypywanie) Farsz 800 g pieczarek 2 cebule sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Każdy posmarować delikatnie mlekiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoty kolor. paszteciki z pieczarkami Nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na ciasta kremowe, pierniki, serniki, makowce itp. Po tym czasie rozwałkować ciasto na prostokąt o grubości 1/2 cm . Pociąć na paski o szerokości 10 cm. Pociąć na kawałki o szerokości 5 cm . Wszystko wymieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Wymieszać łyżką , a następnie wyrobić na gładkie ciasto. Na kazdy pasek nałożyć farsz wzdłuż dłuższego brzegu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/12/drozdzowe-paszteciki-z-pieczarkami.html

smak i uczucie

Beata