Fasolka po bretońsku

Ewa
Obiad
31.03.2016 12:47
Fasolka po bretońsku

Składniki

500 g fasoli jaś

150 g wędzonego boczku

150 g kiełbasy

2 cebule

2-3 łyżki przecieru pomidorowego

sól i pieprz

1 łyżeczka cukru

majeranek

czosnek granulowany

słodka papryka

Przepis

Fasolę namocz przez noc.

Następnego dnia fasolę gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Boczek kroimy w kostkę,a kiełbasę w półplasterki.Podsmażamy na patelni. W między czasie kroimy cebulę w kostkę i dorzucamy ją do smażącej się kiełbasy i boczku.Smażymy jeszcze przez chwilę.

Do mięsa dodajemy słodką paprykę i czosnek,mieszamy. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się fasoli. Gotujemy jeszcze przez chwilę.

Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną