Fasolka po bretońsku

Ewelina
Zupy
16.09.2014 22:11
Fasolka po bretońsku

Przepis

Fasolka po bretońsku 2

Składniki:

500 g fasoli,

400 g kiełbasy,

150 g wędzonki,

60 g przecieru pomidorowego,

4 łyżki ketchupu McDonald's,

2 ząbki czosnku,

1 cebula,

1 łyżka mąki,

majeranek,sól, pieprz.

Przygotowanie:

Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy, najlepiej jak zostawimy na całą noc. Następnie w tej samej wodzie gotujemy fasolę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, kroimy również wędzonkę oraz kiełbasę i podsmażymy na oleju. Dodajemy cebulę i mięsa do gotującej się fasoli. Doprawiamy przecierem pomidorowym, ketchupem, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy i wędzonki dodajemy mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiamy nią fasolę, przyprawiamy potrawę solą i pieprzem.