Składniki (2-3 porcje): 100g kaszy bulgur 1 spory pęczek botwinki 6 rzodkiewek ½ pęczka szczypiorku 4 łyżki jogurtu greckiego (ja dałam 2 łyżki greckiego i 3 łyżki zwykłego jogurtu naturalnego) 2 ząbki czosnku, wyciśnięte sól, pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego Kilka łyżek wody Przygotowanie: - Kaszę bulgur ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Składniki na 2 porcje: 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki oleju Zamiast kaszy bulgur możecie spróbować zrobić tę sałatkę również w wersji z kaszą jaglaną. Zamiast kaszy bulgur możecie spróbować zrobić tę sałatkę również w wersji z kaszą jaglaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a na następnie poddusić kilka minut do preferowanej miękkości z kilkoma łyżkami wody. Pierś z kurczaka przekroić na pół lub zostawić w całości. Jest świetna jako danie solo lub z dodatkiem pieczonego mięsa, na zimno lub ciepło. - Następnie upiec w worku do pieczenia przez ok. 25 minut w 180 stopniach. - Sos: Wymieszać jogurt z czosnkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sól Pieprz Przygotowanie: - Olej wymieszać z przyprawami oraz solą i pieprzem.