Zupa krem z pasternakiem 50 minut Składniki: 3 korzenie pasternaku 2 korzenie pietruszki 1 mały seler 1,2 litra wody 3 udka z kurczaka 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 jajka ugotowane na twardo sól pieprz kiełki do przybrania Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut. W dawnej Polsce jadano go bardzo często, dziś znowu pojawia się na naszych stołach. Zupę wlewamy na talerz, wkładamy przekrojone jajko, ozdabiamy kiełkami. Figa z makiem z pasternakiem... pamiętacie to powiedzenie ? Od niedawna wraca do kulinarnych łask, ponieważ przez wiele lat przebywał w zapomnieniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/03/zupa-krem-z-pasternakiem.html