Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 250 g masła lub margaryny 1 i 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 3 czubate łyżki kakao 4 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia orzechy do posypania Wykonanie: W garnuszku na małym ogniu rozpuszczamy tłuszcz. Zostawiam więc Wam dziś przepis na to pyszna ciasto, które robi się bardzo łatwo, a efekt jest pycha i które swym smakiem i zapachem przenosi nas w czasy dzieciństwa. Ja swoje pierwsze kulinarne kroki stawiałam w towarzystwie murzynka, wyjadając oczywiście przy okazji masę, która była przeznaczona na polewę😃. Ciasto pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza, aż do suchego patyczka. Odlewamy 1/3 szklanki, będzie to polewa na ciasto. Czy Wy też zaczynaliście swoja przygodę w kuchni właśnie od niego? Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną masę.