Składniki: 6 większych buraków 3-4 łyżki startego chrzanu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu jabłkowego (może być winny) szczypta cukru (opcjonalnie) sól Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około godziny w 180 stopniach lub do miękkości. Nie chciałam z niej zrobić papki dla niemowląt, więc utarłam wszystko na średnich oczkach. Nie wiem również czemu nigdy jej nie robiłam, skoro tak bardzo przepadamy za pieczonymi burakami. Studzimy je, obieramy i ścieramy na na średnich lub małych oczkach. Już ja tam wiem, jak bardzo nie potrafię robić zdjęć ciastom. Jedyną rozkminą jaką miałam, była grubość oczek, na których trzeba było utrzeć warzywa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/cwikla-z-chrzanem/