Pischinger czekoladowy z powidłami

kardamonovy
Desery
16.03.2016 10:27
Pischinger czekoladowy z powidłami

Składniki: 200 g masła 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru pół szklanki powideł 1 opakowanie wafli Pischinger czekoladowy z powidłami to kolejny smak, kojarzący mi się z dzieciństwem. Powidła są lekko kwaśne, więc wszystko się bardzo ładnie smakowo uzupełnia. Po paru godzinach, kroimy Pischingera w mniejsze kawałki i raczymy się nim do oporu. To chyba moje rodzinne okolice Wrocławia, ale nie jestem w 100% pewna. Wafle przekładamy masą, jedną warstwą są powidła, które przykrywamy ostatnim waflem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pischinger-czekoladowy-z-powidlami/