Babka galaretkowa

Aleksandra
Wielkanoc
25.03.2016 12:10
Babka galaretkowa
  • Czas gotowania: 90 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Składniki:

pół litra wywaru warzywnego

6 łyżeczek żelatyny

3 jajka

papryka marynowana

kukurydza konserwowa

groszek konserwowy

Przepis

Do szklanki odlewamy kilka łyżek ciepłego wywaru, rozpuszczamy w nim galaretkę i mieszamy z pozostałym wywarem. Do formy wlewamy trochę wywaru, wkładamy do lodówki i czekamy aż lekko stężeje i układamy pierwszą warstwę ugotowane na twardo jajka a miDo szklanki odlewamy kilka łyżek ciepłego wywaru, rozpuszczamy w nim galaretkę i mieszamy z pozostałym wywarem. Do formy wlewamy trochę wywaru, wkładamy do lodówki i czekamy aż lekko stężeje i układamy pierwszą warstwę ugotowane na twardo jajka a między nimi natkę pietruszki. Zalewamy galaretką i znów czekamy aż stężeje. Tak samo układamy pozostałe 3 warstwy. Jest to troszkę czasochłonne, ale myślę że efekt jest warty zachoduędzy nimi natkę pietruszki. Zalewamy galaretką i znów czekamy aż stężeje. Tak samo układamy pozostałe 3 warstwy. Jest to troszkę czasochłonne, ale myślę że efekt jest warty zachodu