Ustrojstwo zaś możesz kupić tutaj: Tutaj —> KLIK Szynka z szynkowara – drobiowa – składniki. pierś z indyka – tak około kilograma, do mojego przetestowanego szynkowara mieści się 800 gramów, a i to czasem muszę kawałeczek odkroić tak około kilograma, do mojego przetestowanego szynkowara mieści się 800 gramów, a i to czasem muszę kawałeczek odkroić sól – taka zwykła spożywcza w ilości dwóch łyżek na litr wody taka zwykła spożywcza w ilości dwóch łyżek na litr wody woda – przegotowana, ale zimna Szynka z szynkowara – drobiowa – przygotowanie. Za chwilę podam przepis, sporo zależy od wielkości samego szynkowara, te najmniejsze, do domowego użytku często mieszczą około kilograma mięsa, jest to taki w sam raz rozmiar, można oczywiście nabyć większe, ale chyba lepiej mieć dwa małe i bawić się w różne opcje, ale każdemu według potrzeb. W skład takiej szynki wchodzi tylko mięso, woda, sól i jeśli mamy pewność co do pochodzenia indyczej piersi, to nie ma chyba zdrowszej opcji na wędlinę. Sól wraz z temperaturą elegancko nam ją zakonserwuje, nie wędzimy jej, więc ciocia Unia nam nie powie, że jest niezdrowa. Włóż mięso do specjalnego woreczka do szynkowara Tutaj —> KLIK, lub innej folii spożywczej odpornej na temperaturę, bo potem bardzo ciężko będzie wyjąć gotową szynkę. I ciesz się bo domowe wędliny z szynkowara to zdrowe niebo w gębie! Upchaj mocno mięso, jeśli nie zmieści się całe odkrój kawałek, staraj się nie porozrywać struktury. Ładny kawałek piersi z indyka oczyść z błon i innych skrawków, których nie lubisz. Jeśli ma ci wyjść ta szynka drobiowa, to zalej tak, żeby woda przykrywała całkowicie mięso i hyc na dwie trzy doby do lodówki. Jak czytam etykiety niektórych wyrobów, to aż mi się w głowie kręci od ilości skrótów typu E, lub fachowych nazw. Szynka z szynkowara – parzenie. Dziś szynka drobiowa, czyli indyk z szynkowara.