Pasztet z czerwonej soczewicy

Agnieszka
Śniadania
23.03.2016 11:49
Pasztet z czerwonej soczewicy

Dzisiaj u mnie wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy,a na blogu możecie również znaleźć klopsa z papryką idealnego do kanapek ;) Składniki: - 500 g czerwonej soczewicy, - 1 szklanka płatków ryżowych, - 2 łyżki siemienia lnianego, - 1 cebula, - 2 marchewki, - 1 pietruszka, - kawałek selera, - kawałek pory, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, - 1 łyżeczka curry indyjskiego, - pieprz, - sól. Naprawdę nie jest trudno zrobić taki pasztet i do tego jest dość tani, a smak i jakość od tego sklepowego na pewno pozostawiają wiele do życzenia:) Ja osobiście bardzo go lubię, pod warunkiem, że jest domowy, bo wtedy wiem z czego się składa i nie znajdę w nim różnych niespodzianek :) W rondelku gotujemy soczewicę w osolonej wodzie- woda musi sięgać ok. 2 cm nad soczewicą. Następnie do ostudzonej soczewicy dodajemy podsmażone warzywa, płatki ryżowe, mąką ziemniaczaną, natkę pietruszki, curry, pieprz i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2015/09/pasztet-z-czerwonej-soczewicy.html

Aga w kuchni

Agnieszka