Składniki: 10 jajek przepiórczych 2 garści roszponki 1 garść kiełków rzodkiewki 1 mała czerwona cebula 1 łyżka pesto z rukoli 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz (przepis na 2-3 porcje) Nie chciałam jednak przedobrzyć z tym smakiem, bo przecież w pesto są różne takie fidrygałki, w zależności od tego, co do niego dodacie. Pesto łączymy z sokiem z cytryny, mieszamy z zieleniną. Pesto jednak jest tak aromatyczne, że w sumie niczego nie brakowało. Zastanawiałam się jeszcze nad tym, czy w sałatce nie będzie za mało składników. U mnie pesto było np. z orzechami nerkowca. I nie mówię tutaj o jakiejś kruchej sałacie, bardziej o orzechach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/salatka-z-jajkami-przepiorczymi-i-pesto/