Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka marynata: 1 łyżka oliwy 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki przyprawy chili sól, pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżka mąki 6 drobno pokruszonych sezamek 1/2 łyżeczki przyprawy chili sól sałatka: 1 grejfrut 2 mandarynki 2 garści świeżego szpinaku 1/2 owocu granatu dip: 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki soku oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sałatka z cytrusów z kurczakiem w sezamkach Orzeźwiająca sałatka z cytrusów z kurczakiem w słodko-pikantnej panierce z sezamek. Pierś z kurczaka pokroić w grubsze paski i ułożyć na owocach. Miód, oliwę, sok z cytryny i przyprawy dokładnie wymieszać i tak przygotowanym dipem polać sałatkę przed samym podaniem. Zanurzać w rozmąconym jajku, a następnie w panierce z mąki, sezamek i chili. Sposób wykonania: Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z kości i błon. Smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2-3 minut z każdej strony. Z podanych składników przygotować marynatę i umieścić w niej mięso.