Składniki: 4 duże papryki 2/3 szklanki kuskusu mała cukinia 1 czerwona cebula 1/2 żółtej papryki bulion 2 łyżki drobno pokrojonej fety oliwa sól, pieprz kolorowy, curry ( opcjonalnie ) Sposób wykonania: Całe papryki umyć, osuszyć, ściąć górne części z ogonkami i oczyścić z nasion. Czerwoną cebulę pokroić w piórka, cukinię w półplasterki, żółtą paprykę w większą kostkę. Dynie, bakłażany czy papryki z wielosmakowym nadzieniem Ja wypróbowałam farsz z kuskusu, warzyw i sera feta. Bardzo podoba mi się kulinarna moda na faszerowanie warzyw. Kuskus wsypać do miski, zalać wrzącym bulionem 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Kuskus wymieszać z podsmażonymi warzywami i serem feta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zjemto.blog/2014/10/Papryka-faszerowana-kuskusem.html