Pozostałe inspiracje w zakładce Składniki: 300 g makaronu świderki 200 g szynki (u Nas drobiowa) 150 g żółtego sera 1/2 puszki groszku konserwowego (podmieniłam na mrożony) 4-5 średniej wielkości ogórków konserwowych sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 1-2 łyżeczki przyprawy gyros szczypta soli szczypta pieprzu opcjonalnie 1 ząbek czosnku Groszek konserwowy można podmienić na mrożony, moim zdaniem ma intensywniejszy kolor i ładniej prezentuje się w sałatce. Wielkanoc Pyszna i szybka sałatka makaronowa którą możemy przygotować praktycznie w każdej chwili ponieważ zawiera składniki, które zazwyczaj znaleźć można w domu. Makaron mieszam z sosem, odstawiam do lodówki na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente według wskazówek na opakowaniu, odcedzam.