Przepis na: Zupa czosnkowa Składniki: - 1,5 litra bulionu warzywnego - 8-10 dużych ząbków czosnku - 3-4 ziemniaki – ok. 300 g - 3 pietruszki średniej wielkości (korzeń) - natka pietruszki - 1/2 selera - 1/2 łyżeczki soli - 2 łyżki świeżego lubczyku - 100 g sera kremowego topionego W takim razie wypróbuj krem z brokułów czy zupę krem z dyni. Mieszamy i smażymy z obu stron na średnim ogniu, aż grzanki się zarumienią i staną się chrupiące. Jeśli jednak wolisz to możesz domowe grzanki zastąpić groszkiem ptysiowym, który możesz kupić w wielu sklepach. Dodatkowo: - kilka kromek chleba pszennego lub tostowego - 2-3 łyżki oliwy lub masła Tą zupę czosnkową można podawać z groszkiem ptysiowym czy grzankami. Zwykle zagęszczam ją lekko ziemniakami, a także dodaję do niej serek topiony o smaku serowym, który nadaje fajny posmak i klarowność.