Składniki: Masa bananowa: 700 g gęstego jogurtu bananowego 3 średnie banany 3 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody Galaretka: 2 galaretki agrestowe 600 ml gorącej wody 600 g zielonych winogron Dodatkowo: większa paczka herbatników typu petitki Wiem, że niektórzy mają różne nieprzyjemne sytuacje z żelatyną, więc użyłam tu jedynie galaretki, które powinny jeszcze bardziej usprawnić cały przepis, aby każdemu wyszedł 🙂 Całość wkładamy do lodówki, kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki, wkładamy do lodówki, aby zgęstniała. Galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wykładamy je na wypestkowane zielone winogrona. Jogurty w temp. pokojowej (polecam je wyciągnąć godzinkę szybciej z lodówki). Nie ma to jak ciasto mocno owocowe bez pieczenia w takie ciepłe dni jak teraz. Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej.