Mięso przyrumienić na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu (najlepiej w kilku partiach, żeby nie było zbyt dużo mięsa na raz), przełożyć do miski i odstawić. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć ziemniakami (im bardziej nierówna powierzchnia, tym lepiej, można też zrobić kratki widelcem) i piec przez ok. 30-40 min. w 200C, aż ziemniaki się ładnie przyrumienią. Dodać mięso, koncentrat, łyżeczkę soli, guiness’a oraz marchewkę pokrojoną w kosteczkę i gotować na średnim ogniu kilka minut. Na średnim ogniu zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i tymiankiem (bez łodyżek).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zielonysrodek.pl/zapiekanka-z-miesa-mielonego-i-ziemniakow/