Składniki: - ciasto kruche: - 40 g masła, - 1 jajko, - 100 g mąki pszennej, - 50 g cukru, - szczypta soli. - krem: - 2 żółtka z jaj wiejskich, - 30 g cukru pudru, - 30 g soku z cytryny, - 50 g masła. W rondelku podgrzewamy wymieszany soku z cytryny z cukrem i żółtkami. Z połowy wyciętych ciastek kieliszkiem wycinamy dziurkę na środku. Ciasteczka przekładamy kremem i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką (obsypanym cukrem pudrem). Ściągamy z ognia w momencie, gdy sos zgęstnieje. Następnie owijamy w folię i wkładamy na 20 minut do zamrażarki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/03/ciastka-jajka-wielkanocne.html