Lekka wiosenna sałatka jaglana z dresingiem imbirowym

Aneta

Fit

17.03.2016 16:46

Lekka wiosenna sałatka jaglana z dresingiem imbirowym

Składniki: 3/4 szklanki surowej kaszy jaglanej 1 niewielka czerwona cebula 1/4 cukinii pół puszki kukurydzy konserwowej 3 cm pora (biała część) pół granatu 2 cienkie plastry kalarepy (jak ktoś lubi) dresing imbirowy 1 łyżka oliwy z oliwek sok z połowy cytryny skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka miodu 2 cm korzenia imbiru Wykonanie: W miseczce wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny i miód. Cebulę pokroić w pół-piórka, cukinię w ćwierć-plasterki, pora i kalarepę w kostkę. SMACZNEGO :) Kasza jaglana jest jednym z tzw. superfoods tj. potraw, które są szczególnie bogate w składniki odżywcze. Idealna do zabrania w pudełeczku na uczelnię, czy do pracy (wiem, bo sama ją zabierałam na uczelnię). Wydłubać ziarenka z połowy granatu i dodać do kaszy z warzywkami. Kolejną powtórkę tej sałatki planuję zrobić na Wielkanoc (żeby nie było, że w Święta je się tylko bardzo kaloryczne potrawy xD).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://piekielnakuchniaanety.blogspot.com/2016/03/lekka-wiosenna-saatka-jaglana-z.html