Kokosanka

Ann
Ciasta
14.03.2016 13:05
Kokosanka

Polecam bardzo ;) Masa śmietankowa: - 3 opakowania budyniu śmietankowego - 1 l mleka - 8 łyżek cukru Masa kokosowa: - 2 jajka - 10 dag cukru - 20 dag wiórków kokosowych - 10 dag masła Wykonanie: Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłębienie, wybić jaja, dodać masło, cukier i proszek do pieczenia. Wiem, że dość długo mnie nie było ale ostatnimi czasy dość dużo wokół mnie się dzieje, na szczęście dobrego ;) To nie znaczy, ze przez ten czas nie gotowałam ani nie piekłam. Marzec w mojej rodzinie jest miesiącem pełnym urodzin- jeżeli jesteście ciekawi jakie tortowe upominki stworzyłam to zajrzyjcie na moją tortową stronę My sweet Love bądź na stronę na instagramie ania_my_sweet_love. Oczywiście zachęcam do lajkowania strony na facebooku i do obserwacji mojego instagramowego profilu ;) Dzisiaj mam dla Was przepis na proste i mega smaczne ciasto. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i ubijać do czasu, aż masa będzie gładka, lśniąca i nie będzie czuć cukru. Przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożyć ciastem, wyłożyć na niego gorący budyń. Budyń rozmieszać w niewielkiej ilości mleka, resztę przelać do garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Masę kokosową wyłożyć na masę budyniową, wyrównać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2016/03/kokosanka.html